Roskilde 2007 voor eerlijke handel
nieuws

Het Roskilde Festival doneert elk jaar haar winst aan goede doelen. Dit jaar zal ‘humantohuman’ in het teken staan van eerlijke handel. Koop een kaartje voor Roskilde en steun de kans op een rechtvaardigere wereld.

 

Elk jaar kiest het Roskilde Festival een thema en doneert aan goede doelen die te maken hebben met dit thema. Dit jaar is het thema eerlijke handel tussen Afrika en Europa. Door mensen de mogelijkheid te geven om geld te verdienen in hun eigen land, is het voor hun mogelijk om te overleven.

Ongeveer een half miljoen mensen probeert elk jaar om te immigreren in Europa, omdat ze geloven in een beter leven. De werkeloosheid in Afrika is in de afgelopen 10 jaar met 35% toegenomen en 8 op de 10 mensen verdient € 2 per dag.

Dit jaar zullen er 700 vrijwilligers op het festival collecteren voor de eerlijke handel. Door te doneren kan je arme boeren in Malawi helpen om te overleven of meewerken aan het opbouwen van de educatie in deze landen. Educatie zorgt er namelijk voor dat de productiviteit sterker ontwikkeld.

We kunnen ons niet isoleren voor de rest van de wereld. Wanneer we jonge Afrikaanse mensen niet helpen met handel en meer banen in de locale gebieden, wordt dit een probleem van onze samenleving. Eerlijke handel kan de Afrikanen helpen om een eerlijke keuze te maken tussen blijven of hun vaderland te verlaten.

Meer? www.roskilde-festival.nl / www.roskilde-festival.dk

 

24-03-2007
Recensies - Yen Harley - Substance of Things
perskit Lees de recensies van Yen Harley - the Substance of Things en luister op www.yenharley.net.
09-01-2011
Aanmeldingsformulier ProCulture medewerker
perskit Dit is het formulier waarmee je je kan aanmelden bij ProCulture voor PR activiteiten. Stuur dit formulier op naar info@proculture.nl!
08-09-2010
ProCulture Agency is gevestigd te Utrecht en geregistreerd onder KvK nr 30215411

Teksten en foto's copyright © 2006-2007 ProCulture Agency
Webdesign en code copyright © 2006-2007 Morose Media
Alle rechten voorbehouden

sitemap   -   algemene voorwaarden   -   contact
Blijf op de hoogte en meld je nu aan op onze nieuwsbrief!