Arctic Monkeys en meer Brits geweld op Roskilde
nieuws Nu is er ook wat te zien voor de Brit-pop liefhebbers op het Roskilde Festival. Naast de aapjes zijn ook Camera Obscura, Holly Gohligthly en Tunng van de partij. De metalact Volbeat uit Denemarken opent de Orange stage dit jaar.
Arctic Monkeys:
De band werd in 2002 opgericht en kent invloeden van bands als The Jam, The Clash en Pulp. Eind 2004 steeg hun populariteit in het Verenigd Koninkrijk enorm nadat ze hun demo's op internet begonnen aan te bieden en de Britse tabloids, de NME en BBC Radio 1 aandacht aan de band begonnen te schenken. In 2005 wisten ze op te vallen door met hun debuutsingle I Bet You Look Good On The Dancefloor op de eerste plaats binnen te komen in de UK Singles Chart. Hun debuutalbum dat uitkwam in januari 2006 is nu al het best verkopende debuutalbum ooit in de UK.

In juni 2006 werd bekend gemaakt dat Andy Nicholson (de basgitarist) de band definitief verlaat, nadat hij al bij enkele concerten vervangen was door een andere basgitarist: Nick O'Malley neemt zijn plaats nu definitief in.

Later in 2006 brengt de band een dvd uit, getiteld Scummy Man. De vrouw die in hun tweede single When The Sun Goes Down voorkomt, komt ook voor in deze korte film. Op 1 maart 2007 is in Londen bekend gemaakt dat de Arctic Monkeys met deze dvd een NME award gewonnen hebben.

In de zomer van 2006 was de Britse hype te bewonderen op Rock Werchter, Pukkelpop en Lowlands. Op dit moment is de band druk bezig met een nieuw album, getiteld 'Favourite Worst Nightmare'. Wellicht kunnen we daarvan wel al een graantje meepikken tijdens het concert op Roskilde.


28-03-2007
Recensies - Yen Harley - Substance of Things
perskit Lees de recensies van Yen Harley - the Substance of Things en luister op www.yenharley.net.
09-01-2011
Aanmeldingsformulier ProCulture medewerker
perskit Dit is het formulier waarmee je je kan aanmelden bij ProCulture voor PR activiteiten. Stuur dit formulier op naar info@proculture.nl!
08-09-2010
ProCulture Agency is gevestigd te Utrecht en geregistreerd onder KvK nr 30215411

Teksten en foto's copyright © 2006-2007 ProCulture Agency
Webdesign en code copyright © 2006-2007 Morose Media
Alle rechten voorbehouden

sitemap   -   algemene voorwaarden   -   contact
Blijf op de hoogte en meld je nu aan op onze nieuwsbrief!