Mega talent Mika op Roskilde Festival
nieuws

De jonge Brit Mika heeft al behoorlijk veel los gemaakt met zijn Freddie Mercury zang. Mika heeft een groot talent om pakkende nummers te schrijven en brengt dit met veel glitter en glamour. Naast Mika nog drie andere dance acts: CSS, Goose en Datarock!

Naast Mika zijn er nog drie top acts bijgekomen. Dance sensatie Goose, het dance-punk zestal CSS en electro rockband Datarock.

Mika werd in 1983 geboren in Beiroet, Libanon. Zijn moeder is een Libanees, zijn vader Amerikaans. Hij verliet Libanon toen hij nog erg jong was en woonde een tijd in Parijs. Toen hij negen jaar oud was verhuisde Mika naar Londen. Hier ging hij naar school op het Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School en de Royal College of Music, waarmee hij stopte om zijn debuutalbum op te nemen.

Mika's debuutalbum Life In Cartoon Motion kwam begin 2007 uit, hier staat onder andere de nummers Love Today en Grace Kelly op. Dit laatste nummer schreef hij als een "wraakactie" voor alle platenlabels die in Mika geen toekomst zagen. Hij noemt dit nummer zijn "f**k-you song". Grace Kelly bereikte in 2007 de eerste plaats in de 'charts' van Engeland en Ierland

In een interview vertelt Mika dat hij als kind vaak gepest werd. In antwoord op speculaties die zich in de media de ronde doen, praat Mika liever niet over zijn seksuele geaardheid met journalisten.

Mika komt uit een gezin met vijf kinderen. Hij heeft één broer (Fortuné) en drie zussen (Paloma, Yasmine en Allegra) Mika is de middelste van de vijf. In een interview zegt Mika dat zijn broer en zussen allemaal exotische namen hebben, bijvoorbeeld zijn zus Paloma (duif) en zijn broer Fortuné (geluk). 'Helaas' werd hij opgezadeld met de naam Mica wat hetzelfde als plastic tas in het Marokkaans betekent. ("curse of the middle child!")

Bron: wikipedia.nl

04-04-2007
Recensies - Yen Harley - Substance of Things
perskit Lees de recensies van Yen Harley - the Substance of Things en luister op www.yenharley.net.
09-01-2011
Aanmeldingsformulier ProCulture medewerker
perskit Dit is het formulier waarmee je je kan aanmelden bij ProCulture voor PR activiteiten. Stuur dit formulier op naar info@proculture.nl!
08-09-2010
ProCulture Agency is gevestigd te Utrecht en geregistreerd onder KvK nr 30215411

Teksten en foto's copyright © 2006-2007 ProCulture Agency
Webdesign en code copyright © 2006-2007 Morose Media
Alle rechten voorbehouden

sitemap   -   algemene voorwaarden   -   contact
Blijf op de hoogte en meld je nu aan op onze nieuwsbrief!